Новини от цял свят

Куба спря обществения транспорт и затвори търговски центрове


Кубинското правителство спря обществения транспорт и затвори търговските центрове в усилията си да забави разпространението на новия коронавирус, предаде БТА.

Само транспортът на работници, които предоставят жизненоважни услуги, като медицинския персонал заетите в карго транспорта ще може да продължи, за да се лекуват пациентите и да се гарантират доставките на стоки от първа необходимост, обяви правителството.

Виж още...

Училищата в Ню Йорк остават затворени до края на учебната година


Държавните училища в град Ню Йорк с един милион и сто хиляди ученици ще останат затворени до края на тази учебна година заради разпространението на коронавируса, обяви днес кметът Бил де Блазио, цитиран от Асошиейтед прес.

Училищата в мегаполиса, който е епицентър на заразата в САЩ, бяха затворени на 16 март. Положените големи усилия за осигуряването на дистанционно обучение на учениците дават половинчати резултати.


Виж още...

Близо 200 души са нарушили карантинните ограничения в италианско градче


Близо 200 вярващи са участвали вчера в церемония по случай Велики петък в град в област Пулия, нарушавайки правилата на карантината в Италия.

Поведението им предизвика вълна на възмущение в страната, а кметът бе съкрушен и поднесе извинения, предаде БТА.

Градчето Сан Марко ин Ламис с население 15 000 души е известно с вековната си процесия на Мадона на Велики петък.

Виж още...

Франция пуска навън за осиновяване на домашен любимец


Франция реши да позволи на гражданите си да излизат навън за осиновяване на домашен любимец от приютите за животни, въпреки стриктните ограничителни мерки заради коронавируса, заради които хората трябва да си стоят вкъщи, предаде АФП, цитирана от БНР.

Вътрешното министерство съобщи днес, че тази "толерантност" към милосърдни мисии ще е в сила от четвъртък, като решението е взето след призив от Обществото за защита на животните (ОЗЖ).


Виж още...